Ur ett annat perspektiv

Jag skrev tidigare ett inlägg om ondska där jag tar upp min syn på frågan. Idag har jag tänkt skriva om ondskan i lagens mening. Inte någonstans i förfatningstexten nämns ondska. Inte heller diskuteras den vi domstolsförhandlingar eller när myndighetsutövning ska utövas öven den enskilde. I rättens mening existerar inga onda människor. Finns det då onda handlingar? Det talas inte om det heller. Inte ens moraliska och icke moraliska handlingar talas det om. Endast legala och illegala handlingar existerar i lagens mening.

Någon som skriver bra om ämnet är advokat Frisk som menar att ondska är en del av den vardag som advokater lever i. För honom är ondska de handlingar som orsakar andra olycka. Han nämner onda och goda motiv bakom brott också. För att läsa hans inlägg i sin helhet går det bra att klicka på länken nedan:

http://advokatfrisk.blogspot.se/2012/12/ondska-en-forsvarsadvokats-vardag.html

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *